Αρχική Σελίδα > Από το βιβλίο στην οθόνη

Από το βιβλίο στην οθόνη

Η ταινία DALI & I:The surreal story βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Lauryssens που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο μέλλον από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ .

Η ταινία θα αναφέρεται χρονικά στην περίοδο 1960 – 1980 και παρακολουθεί τη ζωή του διάσημου καλλιτέχνη, όταν ο ίδιος , λόγω του μεγαλείου του έργου του, απέκτησε ιδιαίτερα επιδεικτική συμπεριφορά. Παράλληλα, έγινε ο μέντορας και προστάτης ενός νεαρού εμπόρου έργων τέχνης,του Stan Lauryssens.

Ο Βέλγος έμπορος έργων τέχνης Stan Lauryssens πλούτισε πουλώντας έργα μόνο του Salvador Dali. Τα έργα του σουρεαλιστή ζωγράφου ήταν ένα κερδοφόρο εμπόρευμα με αγοραστές κυρίως τους νεόπλουτους, τους επενδυτές και αυτούς που ασχολούνταν με το ξέπλυμα χρήματος. Τα έργα που πωλούσε τα προμηθευόταν από πολύ «σκοτεινές» πηγές – μέχρι που ανακάλυψε ότι η σκοτεινότερη από όλες τις πηγές ήταν ο ίδιος ο Dali

Όσο πιο επιτυχημένος γινόταν ο Stan, τόσο πιο κοντά πλησίαζε στον Dali, και τελικά κατέληξε να μένει ακριβώς δίπλα στον καλλιτέχνη. Εκεί, ενόσω κρύβεται από τους ντετέκτιβ της Ιντερπόλ, μαθαίνει περισσότερα για την κρυφή ιστορία του Dali, για το στούντιο των καλλιτεχνών που προώθησαν τη δουλειά του αλλά και μια προσοδοφόρα ενασχόληση του Dali, η οποία και στήριζε την πολυέξοδη και «υπερβολική» ζωή που αγαπούσε ο καλλιτέχνης, ακόμη και όταν η έμπνευσή του είχε αρχίσει να φθίνει.

Το βιβλίο και η ταινία DALI & I δίνει μια εικόνα από τις συνωμοσίες και το εμπόριο που συνδέονται με τον κόσμο της τέχνης, από έναν άνθρωπο που έφτασε στην κορυφή για να διαπιστώσει ότι δεν διαφέρει από τον πάτο.

Ο Stan Lauryssens ειδικευόταν στην εμπορία έργων τέχνης του Dali για πάνω από μια δεκαετία. Μπήκε στην φυλακή επειδή εμπορευόταν πλαστούς πίνακες Dali και όταν βγήκε στράφηκε στη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, στην οποία και διακρίθηκε. Το 2002 κέρδισε το βραβείο HERCULE POIROT του Βελγίου, για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς.

Τα δικαιώματα της ταινίας έχουν πωληθεί στην εταιρία παραγωγής Room 9 Entertainment (“Thank you for smoking”) και ο Al Pacino θα πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του Dali.

Το ρόλο του Stan θα ενσαρκώσει ο Cillian Murphy, ένας Ιρλανδός ηθοποιός, κάτοικος Λονδίνου, ο οποίος έχει προταθεί για Χρυσή Σφαίρα. Τον έχουμε δει επίσης στις ταινίες Batman Begins, Cold Mountain, The Girl with the Pearl Earring, Sunshine. Ακόμη, ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ως Ιρλανδός επαναστάτης στην ταινία The Wind That Shakes The Barley συνέβαλλε στον Χρυσό Φοίνικα που απέσπασε η ταινία στο Φεστιβάλ Καννών.

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2008 και θα λάβουν χώρα σε Ισπανία και Νέα Υόρκη.

ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα