Αρχική Σελίδα > ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ(26 γνώμες)

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα,Κοινωνικό,Αισθηματικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 21/04/2016
Σελίδες : 376
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 10η
ISBN: 978-618-01-1531-4
ISBN Ebook: 978-618-01-1532-1
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Προτείνετέ το σε ένα φίλο σας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια εικοσαετία μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας στην Ελλάδα, οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου ζουν σαν δουλοπάροικοι. Την τυραννία των Τούρκων έχει διαδεχτεί η απληστία των Ελλήνων τσιφλικάδων, οι οποίοι ρουφούν όχι μόνο τον ιδρώτα αλλά και το αίμα των κολίγων. Το κράτος παραμένει αδιάφορο. Εκείνη την περίοδο, ένας φοιτητής της Νομικής από την Κεφαλονιά, ο Μαρίνος Αντύπας, περιέρχεται απ’ άκρη σ’ άκρη τον θεσσαλικό κάμπο και, με το σύνθημα «Ισότης, Αδελφότης, Ελευθερία», προσπαθεί να πείσει τους κολίγους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αλλά και να αφυπνίσει το κράτος. Την ίδια εποχή, ο Χάρης Καμαριανός, κάτοικος του θεσσαλικού κάμπου, φοιτητής Ιατρικής και φίλος και συμπολεμιστής του Αντύπα κατά την Κρητική Επανάσταση, γνωρίζεται με την Αγνή, ύστερα από ένα μοιραίο συναπάντημα. Οι δύο νέοι ερωτεύονται, αλλά έχουν να παλέψουν με την εκδικητικότητα ενός αδίστακτου τσιφλικά. Στο πλευρό τους στέκεται και τους στηρίζει μια ανέλπιστη σύμμαχος. Και, παρά τα απανωτά χτυπήματα και τις δυσκολίες, δεν παύουν στιγμή να κοιτάζουν κάθε καινούργιο φεγγάρι με μάτια γεμάτα όνειρα. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, γεμάτο πίστη στον άνθρωπο.

περισσότερα

Σχετικά βιβλία

26 γνώμες αναγνωστών και κριτικών βιβλίων

 • photo Geena


  Κάθε βιβλίο του κου Πολυράκη είναι και ένα συναρπαστικό ταξίδι... Συγχαρητήρια.

 • photo Eleni Chamilaki


  Για άλλη μια φορά κατάφερε να μας ταξιδέψει στην μακρινή εποχή με τους τσιφλικάδες και τα προβλήματα των αγροτών, τεκμηριωμένο με σωστά ιστορικά στοιχεία!!

 • photo Γιάννα Αναστασίου


  Έντονο βιβλίο, με έντονα συναισθήματα. Εκείνο που απολαμβάνω στα βιβλία του κου Πολυρακή είναι το πως εμπλέκει τα ιστορικά στοιχεία στην εξέλιξη της ιστορίας του... μαθαίνεις ιστορία με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Διαβάστε το! Υ.Γ. Κε Πολυράκη ευχαριστώ από καρδιάς για το ενυπόγραφο βιβλίο

 • photo Σοφία Αγραπίδη


  Κάθε φορά που διαβάζω το νέο βιβλίο του κ. Πολυράκη, ψάχνω για τις κατάλληλες λέξεις ώστε να εκφράσω το θαυμασμό μου.Σ' αυτό το δημιούργημά του, η δράση,τα κοινωνικά και ιστορικά στοιχεία της εποχής, ο πόλεμος των συναισθημάτων, αποδίδονται με τόσο αληθινό τρόπο! Τα γεγονότα εκτυλίσσονται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, που δεν μπορούσε κανείς να τη γνωρίσει με διαφορετικό τρόπο. Ανυπομονώ για τον επόμενο θησαυρό σας!

 • photo Όλγα Μπέρτσου


  Ένας από τους αγαπημένους μου μπράβο κ. Πολυράκη ιστορικά στοιχεία κατανοητά με απλό τρόπο. Υπέροχο όπως και όλα τα βιβλία σας.

 • photo ΕΛΕΝΗ Χ


  Καταπληκτικό βιβλίο με πολύ ωραίες εικόνες και δυνατούς χαρακτήρες! Πραγματικά ζεις τα γεγονότα!

 • photo ΣΟΦΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ


  Ένα αρκετά καλό βιβλίο, το οποίο διαβάζεται εύκολα. Με ιστορικά στοιχεία, δίνοντάς μας μια εικόνα του τότε παρελθόντος....

 • photo Γιώτα


  Κάθε καινούργιο του βιβλίο, μια καινούργια διαφορετική ιστορία. Λίγο το τέλος ήταν λίγο βιαστικό αλλά παρόλα αυτά μια ωραία ιστορία.

 • photo ΒΗΘΛΕΕΜ ΔΑΛΑΚΗ


  Οι πολλές επαναλήψεις με κούρασαν λίγο το περίμενα καλύτερο.

 • photo ΣΟΦΙΑ ΡΕΡΑ


  Καθηλωτικό.

 • photo ΡΑΝΙΑ ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΙΤΗ


  Μέτριο σε όλα του πολλές επαναλήψεις έχει γράψει πολύ καλύτερα.

 • photo ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΖΑΝΑΚΗ


  Ένα ακόμα μαγικό ταξίδι. Σε εκείνη την εποχή χύθηκε αίμα για τα εργασιακά και ανθρωπινά δικαιώματα, σε αυτή την εποχή σε λίγο χρονικό χάσαμε πάνω από τα μισά "δικαιώματα" που κάποτε είχαμε κερδίσει με αίμα και αγώνες.

 • photo ΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


  Το διάβασα ήταν πολύ ενδιαφέρον, με τα ιστορικά του στοιχεία τόσο σύγχρονα στις εργασιακές σχέσεις του καιρού μας. Η αδικία, η ανοχή, ο φόβος,το δουλικό σκύψιμο του κεφαλιού επανήλθαν καθώς και οι χαμηλές αμοιβές. Τότε δικαιώθηκαν χύνοντας αίμα, τώρα τι...

 • photo ΕΛΣΑ ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ


  Ένας ταλαντούχος συγγραφέας πότε δεν προδίδει το κοινό του με κάτι λιγότερο των προσδοκιών. Είναι πολύ καλό, ακόμα και σήμερα πονάει φρικτά η ταπείνωση του κολίγου, η εκ των προτέρων καταδικασμένη δυνατότητα εύρεσης του δίκαιου, όπως και η σωτήρια επέμβαση της *γιαγιάς*.....Μόλις το τελειώσω θα ολοκληρώσω....

 • photo ΕΛΕΝΗ ΤΑΚΟΥΡΙΔΟΥ


  Ένα βιβλίο αγαπημένου συγγραφέα, που γενικώς σε καθηλώνει, για μια εποχή που πλέον δεν καταλαβαίνουμε στην εποχή που ζούμε. Αν και μου αρέσει η πλοκή του βιβλίου και το διάβασα ευχάριστα δεν μου άρεσε που σε πολλά σημεία υπάρχει επανάληψη. Σε κουράζει και δεν αφήνει το μυαλό να "γυρίσει σελίδες" για να θυμηθεί την πλοκή.

 • photo ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ


  Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά Κύριε Πολυράκη για ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο. Είμαι μια φανατική αναγνώστρια σας, που και αυτό το βιβλίο σας κατάφερε να με ταξιδέψει στον Θεσσαλικό κάμπο και να ζήσω τις δυσκολίες που πέρασαν οι ήρωες. Σας ευχαριστώ για ένα ακόμη υπέροχο ταξίδι ψυχής και νου.

 • photo Φροσω Σπυρογλου


  Ανυπομονώ να το διαβάσω! Από τους αγαπημένους μου ο κύριος Πολυράκης.

 • photo Mαρια


  Μπράβο για ακόμη μια φορά στον κο Πολυράκη... Η αναφορά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Θεσσαλικό κάμπο, μας γίνονται γνωστά με τρόπο απλό και κατανοητό!

 • photo Περιστέρα Βαλασκατζή


  Όταν η μυθοπλασία ταυτίζεται με την πραγματικότητα, τότε ο λογοτεχνικός αρραβώνας είναι αδιάσπαστος, κι αυτό μας το προσέφερε η δυνατή και περιγραφική πένα του Γιώργου Πολυράκη στο μυθιστόρημα ''ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ''. Στο έργο αυτό, οι ηθικές αρχές, η πίστη στον άνθρωπο και οι ανώτερες αξίες έχουν ως έπαθλο το ότι ο καθένας, όταν έχει θέληση στη ζωή, κατακτά και τις πλέον απόκρημνες κορυφές, κάνει πραγματικότητα τις προσδοκίες και τα όνειρά του, ώστε τελικά η κάθε ανατολή να έχει το χρώμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

 • photo anna


  Αγαπημένος Πολυράκης κατάφερε άλλη μια φορά να μα παρασύρει να μας κάνει να ταξιδέψουμε μαζί του ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες μιας άλλης εποχής

Επόμενες γνώμες >>

Πείτε μας τη γνώμη σας για το βιβλίο

Ευχαριστούμε για την κριτική σας! Η γνώμη σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες μας.
Όροι χρήσης

Βαθμολογήστε το βιβλίο

Ψευδώνυμο

 Αφήστε το κενό για να εμφανιστεί το αληθινό σας όνομα.

Γράψτε τη γνώμη σας

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο psichogios.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα