ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα στην Γκίζα∙ οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας∙ ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο· ο Κολοσσός της Ρόδου· το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού· ο Φάρος της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο∙ το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία. Αυτά είναι τα θαύματα του αρχαίου κόσμου και ως θαύματα θεωρούνταν και τότε, πολλούς αιώνες πριν από τη γέννηση του Χριστού, ενώ συνυπήρξαν μόνο κατά την περίοδο από το 300 μέχρι το 224 π.Χ. Στη συνέχεια, το ένα μετά το άλλο καταστράφηκαν από διάφορες αιτίες, εκτός από το αρχαιότερο, την αθάνατη Πυραμίδα του Χέοπα.
Στον κλασικό κατάλογο, ο Βαλέριο Μανφρέντι προσθέτει ένα υποτιθέμενο όγδοο θαύμα. Πρόκειται για το Μαυσωλείο της Κομμαγηνής, τον τάφο-ιερό του βασιλιά Αντιόχου, που έχει ως βάση το όρος Νεμρούτ Νταγ στην Ανατολία.
Ο ιστορικός και συγγραφέας αναμετριέται με τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας και μας τα παρουσιάζει με τον πιο μεγαλειώδη τρόπο, αφηγούμενος τους μύθους και τις ιστορίες που τα συνόδευσαν, μέχρι τη στιγμή που το καθένα μοιραία πέρασε στη σφαίρα του μύθου. Μαζί με πολύτιμες αναπαραστάσεις, η γοητευτική γραφή του επιτυγχάνει κάτι εκπληκτικό: ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας, χαρίζοντάς μας τη συγκίνηση που θα νιώθαμε αν τα επισκεπτόμασταν, έργα μοναδικής πολυπλοκότητας και τόλμης, μυθικά θαύματα, χαμένα για πάντα στον χρόνο.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ
Περισσότερες Πληροφορίες
Ημ/νία έκδοσης 18 Φεβ 2016
Θεματική Κατηγορία Ιστορία
Σειρά Ιστορία - Πολιτική
Είδος Εκλαϊκευμένο
Ηλικία 18+
Σελίδες 200
Αρ. Ανατύπωσης 1
Μεταφραστής Άμπυ Ραΐκου
ISBN 978-618-01-1269-6
Κωδικός 16644
Σχήμα (πλάτος x ύψος) 16 x 24 cm
Βάρος 0.367 kgr
Βιβλιοδεσία Μαλακό εξώφυλλο
ISBN e-book 978-618-01-1270-2
Κωδικός e-book 16645
E-book format EPUB
printed_book_image Έντυπο Βιβλίο
Κανονική Τιμή 15,50 € Ειδική Τιμή 13,95 €
Κερδίζεις 13 πόντους
Περιορισμένο απόθεμα
Παράδοση συνήθως σε 2-3 εργάσιμες. Δυνατότητα παραλαβής από BOX NOW locker.
E-book
Κανονική Τιμή 12,21 € Ειδική Τιμή 10,99 €
ΑΓΟΡΑ E-BOOK

Επιλέξτε κατάστημα

(ePUB για Windows και Android)

Άμεσα διαθέσιμο

Δες οδηγίες για την εγκατάσταση ebooks
Κριτικές αναγνωστών (8)
γράψε την κριτική σου
Γράψτε τη Δική σου Αξιολόγηση

Κάθε κριτική σου μετράει!

Πες μας τη γνώμη σου για το προϊόν και κέρδισε 2 πόντους!

Κάνε σύνδεση ή δημιούργησε ένα λογαριασμό για να στείλεις την κριτική σου και να συλλέξεις τους πόντους σου.

Όροι χρήσης κριτικών
author_image
Συγγραφέας
Ο ΒΑΛΕΡΙΟ ΜΑΣΙΜΟ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙείναι αρχαιολόγος και μελετητήςτου αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου.Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμιαστην Ιταλία και στο εξωτερικό, και έχειδημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και δοκίμιασε ακαδημαϊκές εφημερίδες και περιοδικά.Έχει γράψει δεκαέξι μυθιστορήματα,που έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβείακαι έχουν πουλήσει περισσότερα από12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.Επίσης, έχει γράψει σενάρια για τονκινηματογράφο και την τηλεόραση,καθώς και ντοκιμαντέρ για σημαντικούςπαραγωγούς. Από τις ΕκδόσειςΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν 16 βιβλία του συγγραφέα.
Copyright © 2024 Psichogios Publications. Designed & developed by Netsteps